Wat heeft Singles Day te maken met Social Selling?

Allereerst een mooie dag om met iedereen die vrijgezel is te vieren dat je vrijgezel bent, waaronder ook ik zelf. Een klein stukje historie van Wikipedia.

Vrijgezellendag of Singles’ Day is ontstaan in 1993 in de Universiteit van Nanking en werd initieel gevierd in verschillende universiteiten van de staat in de jaren 90. De dag kreeg de naam Vrijgezellendag dankzij de vier enen in de datum. Toen de studenten afstudeerden zetten ze de traditie verder in het maatschappelijke leven. Sindsdien heeft de feestdag veel online populariteit gekregen en wordt zelfs gevierd door jongeren buiten China.

Het concern Alibaba zette in de eerste vijf minuten na middernacht, 3 miljard dollar om. Echt ongelooflijk. Maar om dit mogelijk is door iedereen in het bedrijf alles op alles gezet om aan de vraag te kunnen voldoen!

Daar zit ook de overeenkomst met Social Selling, het is geen single activiteit maar een gezamenlijke inspanning. Van iedereen in de organisatie. En belangrijker nog een goede alignment tussen marketing en verkoop. Een optimale synchronisatie van marketing en verkoop (alignment) levert voor elke organisatie bij het toepassen van Social Selling meer business op en werkt iedereen in de organisatie aan dezelfde bedrijfsdoelstellingen. Geen single activiteiten maar samenwerken voor het succes!

Maar voor vandaag geniet van Singles Day en morgen er weer gezamenlijk tegen aan!

Meer weten over Social Selling onze aanpak? Stuur een app of bel mij op 0657 523 724 dan vertel ik je over onze aanpak en wat dat voor jouw organisatie betekent. Dan kun je in 2019 gezamenlijk aan de slag met Social Selling!

Waar kun je ons voor inschakelen? Wij helpen je met het opzetten van Social Selling in je organisatie. Van mindset, opleiden en begeleiden tot en met implementatie en advisering. Dat doen we met Social Selling workshops, gecertificeerde opleidingen en begeleiding op de werkvloer in combinatie met advisering van directie, marketing- en salesmanagers. Draagkracht in de hele organisatie.